Renkli arama flaşı uygulaması, herkesi dolandırıyor

Son dönemlerde Android ve iOS kullanıcılarının dikkatini üzerine çeken renkli arama uygulamasının bir dolandırıcılık yöntemi olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Son dönemde sosyal ağ reklamlarında sıklıkla karşımıza çıkan ve ''çağrılarınızı renklendirmeye hazır mısınız?'' sloganıyla birlikte yaygın hale gelen renkli arama uygulaması, aslında sanıldığı gibi bir işleve sahip değilken dolandırıcılık yapıyor. Uygulamayı akıllı cep telefonlarına yükleyenlere arama işlemi geldiğinde çağrıların renkli arama flaşı ile birlikte sunulduğunu belirten bu uygulama, telefonlarınızın bir farklı çalacağını belirtiyor.

Renkli Arama isimli uygulamayı hem App Store hemde Google Play Store üzerinden herhangi bir ücret ödemeden cep telefonlarınıza indirebilecekken, dolandırıcılık sistemi bu andan sonra devreye giriyor. Uygulamadan yararlanmak için en az 1 hafta olmak üzere, 1 ay ve 1 yıl boyunca abonelik işlemi yapmanız istenirken, en düşük abonelik sisteminin (haftalık abonelik sistemi) fiyat etiketi ise 8.99 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Ödeme işlemi App Store veya Google Play Store üzerinden gerçekleştirirken, aslında uygulama sanıldığı gibi bir işlev sergilemiyor ve boşuna paranızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Peki ama uygulama neler vaat ettiğini söylüyor?


- Her bir kişi için farklı bir çağrı teması kullanabilirsiniz.  

- Yapacağınız çağrılar telefonunuzun çağrı geçmişinde görünmez.  

- Yapacağınız çağrılar operatör tarifesini etkilemez.

- Renkli Arama'nın kullanımı son derece kolaydır! 

- İnternet ile çalışır.

- Çağrı yapabilmek için her iki tarafın Renkli Arama kullanıyor olması gerekir.  

- Tüm özellikleri kullanabilmek için ücretli aboneliği başlatmanız gerekir. Bu uygulama abonelik ücreti ödemeden kullanılamaz.

Aslında uygulama açıklamasında her iki tarafında Renkli Arama uygulamasını kullanıyor olması gerekir denilerek, abonelik sisteminin arttırılması amaçlanıyor. Yani siz siz olun bu uygulamadan ve buna benzer uygulamalardan uzak durun.

Whatsapp