Redmi'nin İlk Amiral Gemisi Android Q Beta Güncellemesini Alacak

Xiaomi'nin alt markası olan Redmi'nin yakın zamanda duyuracağı yeni amiral gemisi telefonun Android Q beta güncellemesini destekleyeceği ortaya çıktı.

Beklendiği gibi Google, düzenlediği son geliştirici konferansında Android 10 Q için oldukça kapsamlı bir tanıtım yaptı. Yeni güncellemeyi erkenden denemek isteyenler için her zaman olduğu gibi bir beta programı başlatan Google yeni sürümü 13 farklı markanın toplam 21 cihazı için dağıtmaya başladı.

Hem Xiaomi Mi 9 hem de Mi Mix 3 5G dağıtılan Android Q beta güncellemesinden nasibini alan modeller olmuştu. Diğer taraftan merakla beklenen üst seviye cihazlardan biri olan Redmi'nin yeni cihazının da bu güncellemeyi alacak telefonlardan biri olacağı şirketin en yetkili ismi olan  Lu Weibing tarafından açıklandı.

İlk güncellemeyi alan Mi 9 ve Mi Mix 3 5G modelleri Android Q ile beraber birçok soruna sahip olsa da bunun bir beta güncellemesi olduğunu unutmamak gerekiyor. Gelecek olan yeni güncellemeler ile bu sorunların düzeltileceğini ve çok daha kararlı bir yazılımın ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.

Beta güncellemelerinin ardından Çinli Xiaomi hızlı bir şekilde MIUI arayüzünü Android Q ile uyumlu bir hale getirecektir. Bire diğer Çinli şirket olan Huawei yaptığı açıklamada birçok Huawei ve Honor modelinin Google Pixel modellerinin hemen ardından Android Q güncellemesi alacağını duyurdu.

Güncellemelerin en geç bu yıl sonuna kadar birçok üst seviye cihaza ulaşacağını düşünüyoruz. Eğer sizde üst seviye özelliklere sahip cihazlar kullanıyorsanız bu yıl içerisinde Android Q güncellemesinin cihazınıza gelmesini bekleyebilirsiniz.

Whatsapp