Redmi Note 8 Serisinde Kullanılacak İşlemci Belli Oldu

Redmi'nin yeni akıllı telefon serisi Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay içerisinde MediaTek tarafından oyun odaklı olduğu söylenen Helio G90 ve Helio G90T işlemcileri duyurulmuştu. Duyurunun ardından Redmi'nin önemli bir ismi şirketin Helio G90T işlemcisini kullanan bir Redmi akıllı telefonunun piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

O zamandan bu yana Redmi Note 8 serisinde bu iki işlemcinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Bugün ise MediaTek tarafından paylaşılan bir gönderi bu durumu doğruluyor gibi görünüyor. 29 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan bir etkinlik ile duyurulması planlanan Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro ile ilgili yeni bilgilerde bu paylaşım ile beraber ortaya çıktı.

MediaTek tarafından yayınlanan bir görselde hem Redmi Note 8 hemde Note 8 Pro'nunHelio G90T işlemcisini kullanacağı belirtiliyor. Bu noktada sadece Redmi Note 8 Pro'nun Helio G90T işlemciye sahip olma ihtimali de bulunuyor. Helio G90T sahip olduğu 64 MP kamera desteği sayesinde bu telefonda tercih edilmiş olabilir.

Redmi Note 8 modelinde kullanılacak işlemcinin detayları belli olmasa da Redmi Note 8'de 48 MP çözünürlüğünde kamera, Redmi Note 8 Pro modelinde ise 64 MP çözünürlüğünde bir kamera kullanılacağı söyleniyor.

Helio G90 ve Helio G90T işlemcilerinin her ikisi de rakibi Qualcomm ve Kirin karşısında gayet iyi işler çıkarabiliyor. Sahip oldukları özellikler ile yeni nesil teknolojileri destekleyen işlemcilerin firmaların ilgisini çektiğini söyleyebiliriz.

Whatsapp