Redmi Note 5 Pro İçin OxygenOS Android 9 Pie ROM Dosyası Paylaşıldı

Xiaomi Redmi Note 5 Pro için OnePlus 6'da kullanılan Android 9 OxygenOS yazılım dosyaları yayınlandı. Bu dosyalar ile sizde OnePlus Android 9 Pie yazılımını Note 5 Pro'da kullanabilirsiniz.

Çinli Xiaomi henüz Redmi Note 5 Pro için Android 9 Pie güncellemesini yayınlamadı ve güncellemeyi bu cihaza verip vermeyeceği konusunda da herhangi bir açıklama yapmadı. Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi ile beraber piyasaya sürülen ve daha sonrasında Android 8.1 Oreo güncellemesi alan cihaz dünya genelinde milyonlarca satmayı başarmıştı.

Eğer sizde Xiaomi Redmi Note 5 Pro kullanıyorsanız ve custom ROM yazılımlarını cihazınıza yükleyerek deniyorsanız haberimizde yer alan Redmi Note 5 Pro Android 9 yazılımını indirerek deneyebilirsiniz. Note 5 Pro kullanan bir geliştirici tarafından düzenlenen Android 9 Pie OxygenOS ROM yazılımını indirerek sizde Note 5 Pro'da Android 9 Pie deneyimini yaşayabilirsiniz.

Bu yazılımı firma tarafından dağıtılan resmi bir sürüm olmadığı için çeşitli hatalara sahip olacaktır. Eğer daha önce ROM yükleme tecrübeniz yoksa bu tarz işlere girişmenizi pek önermiyoruz. BURAYA tıklayarak Note 5 Pro Android 9 Pie ana konusuna gidebilir ve ROM yazılımını cihazınıza indirerek TWRP recovery üzerinden cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bu sayede OnePlus cihazlarında bulunan yazılımın Android 9 Pie sürümünü cihazınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

OnePlus tarafından dağıtılan açık beta yazılım dosyalarını düzenleyerek Note 5 Pro için uygun hale getiren geliştirici bu yazılım üzerinde halen çalışmaya devam ediyor. Şuan için deneysel olan yazılımın sahip olduğu hatalar sebebi ile günlük kullanıma uygun olup olmadığını kendiniz deneyerek karar verebilirsiniz.

ROM yükleme işleminin acemi kullanıcılar için tehlikeli olabileceğini unutmayın. Aksi bir durumda cihazınız döngüde kalabilir veya brick olabilir. Bu sebeple yazılımı yüklerken dikkatli olmanızda fayda var.

Whatsapp