Redmi K20 ve K20 Pro İçin Android 10 Güncellemesi Yayınlandı

Redmi'nin mevcut amiral gemisi modellerinden Redmi K20 ve Redmi K20 Pro için Çin ve Hindistan'da Android 10 beta güncellemesi sınırlı sayıda kişiye dağıtıldı.

Google dün itibariyle Pixel serisi akıllı telefonları için kararlı sürüm Android 10 güncellemesini OTA üzerinden dağıtmaya başladı. Birçok yeniliği içerisinde barındıran yeni Android işletim sistemi şimdiden milyonlarca Android kullanıcısı tarafından merakla bekleniyor. MIUI 10 arayüzü ile birlikte gelen Android 10 işletim sistemi güncellemesini alacak olan Xiaomi ve Redmi cihazlara merakla beklenirken ilk hamle Redmi cephesinden gelmiş gibi görünüyor.

MIUI 10.3.17 kararlı sürümü ile beraber gelen güncelleme sadece Çin'de ve Hindistan'da bulunan sınırlı sayıdaki kullanıcıya dağıtıldı. Yaklaşık 2.2 GB civarında bir boyuta sahip olan bu güncellemenin henüz yeni dağıtılması sebebiyle bazı sorunlara sahip olma ihtimali bulunuyor. Avrupa ve diğer pazarlarda güncellemenin ne zaman dağıtılacağı şimdilik bilinmese de önümüzdeki aylarda tüm pazarlarda kararlı sürüm Android 10 güncellemesinin Redmi K20 ve Redmi K20 Pro modelleri için dağıtılacağını söyleyebiliriz.

Şuanda ülkemizde resmi ve ithalatçı firma garantili olarak Mi 9T adıyla satılan K20 modelinin yıl sonuna kadar güncellemeyi alacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan Redmi K20 Pro modelinin de Mi 9T Pro adıyla yakın zamanda resmi garantili olarak Türkiye pazarında satışa sunulacağını da hatırlatmamız gerekiyor.

Eğer sizde her iki cihazdan bir tanesini kullanıyorsanız yakın zamanda Android 10 güncellemesini almayı bekleyebilirsiniz. Güncelleme ile beraber karanlık tema, akıllı cevaplama, canlı başlık ve yeni gizlilik yöntemleri gibi birçok özelliğe sahip olacaksınız.

Whatsapp