Redmi K20 Pro Yüz Tanıma Kilidi İçin Güncelleme Aldı

Redmi'nin amiral gemisi Redmi K20 Pro modeli için yayınlanan son MIUI 10 güncellemesi yüz tanıma ile kilit açma özelliğini beraberinde getiriyor.

Sahip olduğu tasarım, özellikleri ve fiyatıyla adından söz ettiren en uygun fiyatlı amiral gemisi modellerden bir tanesi olan Redmi K20 Pro modeli yazılım tarafında da kullanıcılarını memnun edecek gibi görünüyor. Şuanda OTA üzerinden MIUI 10.3.8.0 kararlı sürüm güncellemesini alan telefon artık yüz tanıma ile kilit açma özelliğini de kullanıcılarına sunacak.

Parmak izi okuyucusu, şifre veya desen gibi farklı güvenlik yöntemlerine ek olarak sunulan yüz tanıma ile kilit açma özelliği her ne kadar diğer yöntemler kadar güvenilir olmasa da dünya genelinde on milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Ön kamera üzerinden yüzünüzü tanıyan ve ekran kilidini açan bu sistemi kandırmak mümkün olduğu için pek önerilmiyor.

Yaklaşık 392 MB civarında bir boyuta sahip olan Redmi K20 Pro güncellemesi şuanda Çin'de dağıtılıyor. Önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerde de dağıtılması beklenen güncellemenin birçok kişi için önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

Şuanda ülkemizde satılmayan Redmi K20 Pro'nun başka ülkelerde Xiaomi Mi 9T Pro adıyla satışa sunulma ihtimali bulunuyor. Ülkemizde hangi isimle satışa çıkacağı şimdilik bilinmeyen telefonun önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapmasını bekliyoruz.

Whatsapp