Redmi 8'in Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin alt markası olan Redmi'den yeni orta seviye özelliklere sahip bir akıllı telefon geliyor. Redmi 8 olarak ortaya çıkan telefon dikkat çeken özelliklere sahip olacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde 64 MP çözünürlüğünde kameraya sahip yeni bir akıllı telefon duyuracağını açıklayan Xiaomi öyle görünüyor ki yakın zamanda Redmi markası altında orta seviye özelliklere sahip bir modelin duyurusunu gerçekleştirecek. TENAA üzerinde M1909C3IC model numarasıyla listelenen telefon bazı teknik özellikleri ve tasarımıyla ortaya çıktı.

Köşeye yerleştirilmiş kamera tasarımı yerine orta kısma yerleştirilmiş dikey kamera kurulumunu tercih eden Xiaomi'nin yeni modellerinde bu tasarım ile yoluna devam edeceği düşünülüyor. Arka tarafta çift kamera kurulumu, LED flaş ve parmak izi okuyucusunun yanı sıra Redmi yazısı dikkatleri üzerine çekerken ön tarafta ise su damlası çentikli ekran ve alt çerçevede yer alan Redmi yazısı dikkatleri üzerine çekiyor.

Teknik özelliklerine bakacak olursak Redmi 8, HD + çözünürlükte 6.2 inçlik bir ekran paneli ve 8 MP çözünürlüğünde bir ön kamera ile birlikte geliyor. Arka tarafta 12 MP + 8 MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumuna sahip olan telefonun işlemcisi şuan için bilinmese de telefonda 2 / 3 / 4 GB RAM seçeneklerinin yer alacağı belirtiliyor. Diğer taraftan 16 / 32 / 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan Redmi 8 günlük hayatta birçok işlemi rahat bir şekilde yerine getirebilecek bir performans sunacak gibi görünüyor.

Android 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber kutudan çıkacağı düşünülen telefonda ayrıca 5000 mAh kapasiteli bir pilin kullanılacağı belirtiliyor. Şimdilik fiyatı belli olmasa da bu modelin uygun fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacağı düşünülüyor.

Whatsapp