Realme 5 ve Realme 5 Pro Dört Arka Kamerayla Beraber Tanıtıldı

Oppo'nun alt markası olan ve uygun fiyata akıllı telefonlar üreten Realme markası bugün düzenlediği etkinlik ile Realme 5 ve Realme 5 Pro modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Dört arka kameraya sahip uygun fiyatlı Realme 5 ve Realme 5 Pro modelleri bugün düzenlenen bir etkinlik ile resmi olarak tanıtıldı. Fiyatına göre donanım özellikleri sunan telefonlar en yeni teknolojileri de içerisinde barındırıyor.

Daha ucuz fiyata sahip olan Realme 5 modeli sahip olduğu 6.5 inç boyutundaki HD + ekranının yanı sıra Snapdragon 665 işlemcisiyle beraber dikkatleri üzerine çekiyor. İlk olarak Hindistan pazarında piyasaya çıkacak olan cihaz 3 / 32 GB, 4 / 64 GB ve 4 / 128 GB olmak üzere üç farklı varyant ile beraber geliyor.

Hafıza kartı desteği ve çift VoLTE deneyimine sahip olan Realme 5'in arka tarafında f / 1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP çözünürlüğünde ana kamera, 119 derece geniş açı kamerası, portre kamerası ve makro kamerası olmak üzere dört farklı arka kamera ile birlikte geliyor.

Ön tarafta 13 MP çözünürlüğünde su damlası çentikli kamerası bulunan cihaz bağlantı tarafında microUSB desteği sunarken 5000 mAh kapasiteli pili ile kullanıcılarına iki güne varan kullanım imkanı sunuyor.

Realme 5 Pro


Realme 5'den daha ufak boyutlara ve ekrana sahip olan Realme 5 Pro kağıt üzerinde daha iyi donanım özellikleriyle beraber geliyor. Fiyat konusunda da biraz daha pahalı olan bu modelin kullanıcılar tarafından daha çok sevileceği düşünülüyor.

Ön tarafta 6.3 inç boyutunda ekran paneli bulunan cihazda ayrıca 4035 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Piyasaya 4 / 64 GB, 6 / 64 GB ve 8 / 128 GB olmak üzere üç farklı varyant ile çıkacak olan Realme 5 Pro, yeni nesil Snapdragon 712 işlemcisi ile beraber geliyor.

Dört arka kamera kurulumunun yer aldığı Realme 5 Pro'nun arka tarafında 48 MP çözünürlüğünde Sony IMX586 ana kamerası yer alırken diğer taraftan ön tarafta ise 16 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

Batarya tarafında VOOC 3.0 20W hızlı şarj desteği ile birlikte gelen cihazda ayrıca USB-C bağlantı noktası yer alıyor. Yaklaşık 200 dolar civarında bir başlangıç fiyatı ile Hindistan pazarında satışa  çıkacak olan telefon yakın zamanda diğer pazarlarda da satışa sunulacak gibi görünüyor.

Whatsapp