Realme 5 Serisi ve Realme X Pro'nun Özellikleri Dikkat Çekiyor

Oppo'nun alt markası olan Realme'nin 20 Ağustos tarihinde duyuracağı Realme 5 ve Realme 5 Pro modellerine ait bazı önemli detaylar ortaya çıktı.

Önümüzdeki hafta Realme 5 ve Realme 5 Pro modellerini duyurması beklenen Realme şirketinin iki modeliyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Arka tarafta 64 MP çözünürlüğünde ana kameraya sahip dörtlü kamera kurulumu ile geleceği bilinen telefonların işlemci ve diğer detaylarıyla ilgili bilgiler netleşti.

Geniş açı kamerası, makro kamera ve portre kamerasının yanı sıra F / 1.8 diyafram açıklığına sahip 64 MP çözünürlüğünde ki ana kamerası ile Realme 5 serisinin orta seviye cihazlar arasında en iyilerden bir tanesi olması bekleniyor.

Raporlara göre Realme 5 ön tarafta HD + çözünürlüğe sahip 6,5 inç boyutunda bir ekran paneli ile birlikte gelecek. Daha üst seviye özelliklere sahip Realme 5 Pro modelinde ise FHD + çözünürlükte AMOLED ekran paneli kullanılacağı belirtiliyor. Ayrıca bu modelin ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip olacağı söyleniyor.

Realme 5'nin kalbinde Snapdragon 665 yonga seti yer alırken Realme 5 Pro'nun kalbinde ise Snapdragon 712 işlemcisi yer alacak. Realme 5 Pro modelinde 48 MP çözünürlüğünde bir ana kameranın yer alacağını görüyoruz. Elbette daha yüksek çözünürlüğün her zaman daha iyi fotoğraflar sunacağı anlamına gelmediğini de belirtmemiz gerekiyor.

Yani 64 MP kameraya sahip Realme 5 modeli 48 MP kameraya sahip Realme 5 Pro'dan daha kötü fotoğraflar çekebilir. Realme 5'in bütün donanımını 5000 mAh kapasiteli pil besleyecek fakat Realme 5 Pro'nun pil kapasitesi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. 

Whatsapp