Razer, akıllı telefon üreticisi Nextbit'i satın aldı

Bulut tabanlı akıllısı ile tanınan Nextbit, Razer tarafından satın alındı.

Akıllı telefon pazarında son dönemde bazı farklı özellikleri ile ön plana çıkan cihazlar da olurken, Nextbit adındaki firma tarafından sunulan Robin adındaki cihaz da dikkatleri üzerine çekmişti. Bu akıllı telefon Kickstarter üzerinden listelenmiş ve bulut tabanlı ilk akıllı telefon olarak lanse edilmişti. Cihaz için Kickstarter'da gereken destek 500 bin $ olurken, süre sonunda 1.3 milyon dolar gibi bir rakama ulaşılmıştı.

https://twitter.com/nextbitsys/status/826203643292504065

Nextbit Robin'e bakacak olursak eğer, oldukça farklı ve etkileyici bir tasarım ile gelen akıllı telefonun 32GB dahili veri kapasitesi bulunurken, ayrıca 100GB bulut depolama da cihazla gelmekteydi. Akıllı telefonda yer alan ve fazla kullanılmayan, uygulama, belge ve diğer içerikler, bulut depolama alanına taşınarak, gerektiğinden tekrar cihaza indiriliyor ve böylece daha fazla alan efektif olarak kullanılabiliyor.

Cihazın diğer özellikleri ise 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran, 3GB sistem belleği, altı çekirdekli 64-bit işlemci ve Adreno 418 grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 13MP kamera, 5MP ön kamera,  2.860mAh batarya olmakta.

Nextbit, bu ilk ve tek akıllısının ardından satıldı ve alan firma da oyunculara yönelik dizüstü bilgisayarları ve aksesuarları ile adından söz ettiren Razer oldu. Her ne kadar Nextbit satılsa da, firma Robin için 2018 Şubat ayına kadar güncelleme desteği sözü veriyor. 

Nextbit'in Razer içerisinde ayrı bir bölüm olarak faaliyetlerini devam ettireceği de ifade edilmekte.

Whatsapp