Raporlar, ZTE Axon 9 ve Axon 9 Pro Modelinin Yakında Geleceğini Gösteriyor

ZTE firmasının alt markası olan Axon yeni amiral gemi modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Axon 9 ve Axon 9 Pro olarak adlandırılacağı ortaya çıkan cihazlar üst seviye donanıma sahip olacak.

ZTE Axon 7, bugüne kadarki en başarılı ZTE cihazlarından biriydi. Axon 7 modeli firmanın beklentilerinin üstünde satış sayısına ulaşarak firma adına kırılması zor rekorlardan birini elde etti. Axon 7 üst seviye donanımının yanı sıra uygun fiyat etiketi ile birçok kullanıcıyı kendisine çekmeyi başaran bir akıllı telefon modeliydi.

Geçen sene Axon 7'nin devam modeli olması beklenen Axon 8'in piyasaya sürülmesi bekleniyordu fakat firma öyle bir modeli piyasaya sürmedi. Ardından bir ZTE yetkilisi Axon serisinin çok tutulduğunu ve devam edeceğini söylemişti.

Avrasya Ekonomik Birliği tarafından Rus pazarında ZTE Axon 9 ve ZTE Axon 9 Pro olarak adlandırılan iki yeni ZTE cihazının piyasaya sürüleceği raporlarda ortaya çıktı. Her ne kadar cihazların Rusya'da piyasaya sürüleceği belirtilmiş olsa da ilerleyen zamanlarda cihazların Avrupa ve ABD gibi diğer farklı pazarlarda da satışa sunulması bekleniyor.

Teknik özelliklerle ilgili olarak, her iki cihazda da 6 GB veya 8 GB RAM seçeneğinin yanı sıra Snapdragon 845 işlemcisinin kullanılması bekleniyor. Ayrıca, Axon 9'un hem arka tarafında hemde ön tarafında ikişer tane olmak üzere toplam dört kameraya sahip olacağı iddia ediliyor.

Depolama tarafında ise 64 GB'tan 256 GB'a kadar farklı varyantların olması bekleniyor. Her iki cihazda da Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve Project Treble desteği yer alacak. Yazılım tarafında Axon 7 modelinde yer alan arayüzün aksine bu sefer stok Android tarzı daha akıcı ve hafif bir arayüzün kullanılacağı söyleniyor.

Listede ayrıca ZTE Blade serisine ait birçok farklı cihazın daha yakın zamanda piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Axon 7 Mayıs ayında resmi olarak duyurulmuş ve ardından piyasaya sürülmüştü o sebeple Axon 9 modelinin de Mayıs ayı gibi duyurulması bekleniyor.

Whatsapp