Qualcomm'dan, Snapdragon Wear 1200 duyurusu geldi

Qualcomm giriş seviyesindeki mobil cihazlar ile giyilebilir teknolojik ürünlerde kullanılabilecek olan Snapdragon Wear 1200 işlemcisini tanıttı.

Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve giyilebilir ürünlerin en popüler işlemci üreticisi olan Qualcomm, şimdilerde ise daha çok düşük fiyat odaklı telefonlarda kullanılacak olan yeni işlemcisini duyurdu. Firma tarafından Snapdragon Wear 1200 ismiyle birlikte lanse edilen bu işlemci giyilebilir ürünlerde de kullanılabilecekken, kısa bir süre içerisinde sıkça karşımıza çıkması bekleniliyor.

1.3 GHz frekans hızında çalışacak olan işlemci ThreadX ve Linux sistemlerinin alt yapılarına sahip işletim sistemleriyle beraber çalışacakken, cihazlarda eski nesil sürümüne göre %45 daha az alan kaplayacak ve çok daha düşük güç tüketimi gerçekleştirecek. Üretici tercihine göre Wi-Fi, Bluetooth ve Qualcomm'un Rapid Charging özellikleriyle birlikte gelen işlemci, son günlerin popüler teknolojisi VoLTE desteği de sağlayacak.

Güç tasarruf modu gibi detayları da içerecek olan işlemcinin akıllı telefonlarda kullanılmasına biraz zor gözle bakılıyor. Ürünün daha çok el terminalleri, akıllı saatler ve diğer giyilebilir teknolojik ürünler tarafından tercih edileceği düşünülüyor. Bakalım bekleyip göreceğiz Qualcomm tarafından geliştirilen bu giriş seviyesindeki  Snapdragon Wear 1200 işlemcisi bir akıllı cep telefonu modelinde tercih edilecek mi?

Whatsapp