Qualcomm'dan Intel'in Açıklamalarına Cevap Geldi

Qualcomm ve Microsoft'un ortaklıpında Computex 2017'de duyurulan Snapdragon 835 destekli Windows 10 Daima Bağlantılı PC'ler Intel'i rahatsız etmişti. Qualcomm'dan cevap gecikmedi...

Microsoft ve Qualcomm, Computex 2017 fuarında Lenovo, Asus ve HP ile birlikte yeni bir projenin başlangıcını açıklamıştı. Buna göre Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti, Windows 10 yüklü bilgisayarlarda kullanılabilecekti. Bu sayede üreticiler hem gigabit LTE hızlarına ulaşan bağlantı desteğine hem de uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar tasarlayabilecek. 

Fakst ne var ki bu durum Windows 10 bilgisayarlar üreticilerinin bir numaralı tedarikçisi durumunda olan Intel'i rahatsız etti. Bu noktada Intel geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Microsoft ve Q bu ortaklıklarının duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. 

Bugün, Qualcomm, isim ve marka belirtmeden Intel'in yaptığı bu açıklamaya cevap mahiyetinde bir açıklama yayınladı. İşte Qualcomm'un Intel'e cevabı olan o açıklama; 

"ASUS, HP ve Lenovo olarak yayınladığımız duyuru ardından rakiplerimizden birisinin blog sayfasında, 8 Haziran'da yayınlanan bir makaleyi oldukça ilgi çekici bulduk. Qualcomm Snapdragon 835 Mobil Platformu'nun güç verdiği sürekli bağlantılı Windows 10 PC'leri, bu yılın sonunda piyasaya sürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Microsoft ile birlikte Computex 2017 fuarında gösterdiğimiz gibi Snapdragon 835 Mobil PC Platformu, Gigabit LTE bağlantı desteği ve tüm gün süren pil ömrünü şık, ince ve fansız tasarımla bir araya getirerek gerçek anlamda sürekli bağlantılı bir PC deneyimi sunuyor. Bu, kişisel bilgisayarların geleceğini değiştirecek.”

Qualcomm ve Intel arasında rekabetin giderek yükselmesi bekleniyor

Whatsapp