Qualcomm, yeni işlemcisini tanıttı: Snapdragon 450

İşlemci üretiminin önemli ismi olan Qualcomm, orta segment cep telefonları ve tablet bilgisayarları için geliştirdiği Snapdragon 450'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar pazarının en popüler yonga seti üreticisi olarak karşımıza çıkan Qualcomm, büyük bir merakla beklenilen Snapdragon 450'yi tanıttı. MWC Shanghai 2017 etkinliği kapsamında lansmanı gerçekleştirilen işlemcinin, orta segment için geliştirilecek olan cep telefonlar adına hazırlandığını belirtelim.


14 nanometre üretim teknolojisiyle inşa edilen işlemci, sekiz çekirdekli bir yapıya sahipken 1.8 GHz frekans hızında çalışıyor. Cortex-A53 tabanlı işlemciye profesyonel görüntüler oluşturabilmesi adına Adreno 506 GPU'su eşlik ederken, 21 Megapiksel'e kadar tek kamera ve 13 Megapiksel'e kadar çift kamera desteği sunuyor.


Yerleşik olarak gelen X9 modemi sayesinde 300 Mbit indirme ve 150 Mbit yükleme hızı sunan işlemci, 1080p Full HD çözünürlükle 60 FPS kalitesinde görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor.


Amiral gemisi ve giriş seviyesinde göremeyeceğimiz bu işlemci, aslında bizlere akıllı cep telefonu pazarının ne kadar büyük bir hızla gelişeceğini gözler önüne seriyor. Bakalım amiral gemileri adına inşa edilecek olan işlemciler nasıl olacak ve bu işlemciyi kullanan ilk cep telefonu modelinin AnTuTu testinde alacağı puan kaç olacak? Bekleyip göreceğiz...

Whatsapp