Qualcomm, yeni bir reklam filmi yayınladı

Qualcomm, küçük bir ejderhanın yer aldığı eğlenceli bir reklam filmi yayınladı.

Akıllı telefon pazarı günden güne gelişmeye devam ederken, bu cihazların donanım bileşenleri de her geçen dönem daha güçlü, daha hızlı olarak geliyor. Bilindiği üzere mobil cihazlarda en önemli parçaların başında yonga setleri geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=7SHxebqjdpU

Şu anda akıllı telefonlara bakıldığında ise Qualcomm, MediaTek, Apple, Huawei, Samsung gibi firmaların geliştirdiği yonga setlerinin yüksek pazar payına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Qualcomm, son dönemde yonga seti üreticisi olarak en fazla ön plana çıkan firmalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde giriş, orta ve üst seviyede bir çok modelde Qualcomm Snapdragon yonga setleri yer alırken, amiral gemisi seviyeden ise oldukça ilgi görüyor. 

Son olarak firma Qualcomm Snapdagon 835'i duyurdu. Bu yonga seti sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeriyor. Samsung bu yeni yonga setlerini üretirken, ilk üretilen partilerin ise Samsung'un Galaxy S8 amiral gemisi için el koyduğu da ifade edilmekte. Bu nedenle de LG G6'nın Snapdragon 821 ile Xiaomi Mi 6'nın da saat hızı düşük Snapdragon 835 ile sunulacağı iddiaları gelmişti.

Qualcomm, ayrıca bazı reklam filmlerini de yayınlarken, şimdi de küçük bir ejderhanın yer aldığı tanıtım filmi ile karşımıza geldi. Bu tanıtım filminde küçük bir ejderha yer alıyor ve küçük bir yonga setinin hem güçlü hem de düşük güç tüketimi sunduğu ifade ediliyor.

Whatsapp