Qualcomm, Windows 10 için Snapdragon 8cx Yonga Setini Duyurdu

Qualcomm, Windows 10 bilgisayarlarda kullanılan Snapdragon 850'nin halefi Snapdragon 8cx yonga setini resmi olarak duyurdu.

Hawaii'deki Snapdragon Zirvesi'nde Qualcomm, Windows 10 bilgisayarları için tasarlanan en yeni Snapdragon 8cx yonga setini duyurdu. Snapdragon 8cx yonga seti, Snapdragon 850'nin halefi ancak tamamen farklı bir hız canavarı. 

Snapdragon 850, mobil cihazlar için tasarlanmış Snapdragon 845'in modifiye edilmiş hali iken, Snapdragon 8cx ise baştan sona Windows 10 PC'ler için özel olarak üretilmiş ilk yonga seti oldu. 7NM üretim prosesinde geliştirilen Snapdragon 8cx, önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sunulan cihazlar üzerinde kullanılabilecek. 

Şirket, Snapdragon 8cx yonga seti için Snapdragon 850'den iki kat daha yüksek performans göstereceğini iddia ediyor. Qualcomm, Snapdragon 8Cx performansının yerel Windows ARM uygulamalarını çalıştırırken Intel Core i5 U-serisi CPU'yla karşılaştırılması gerektiğini söylüyor. Snapdragon 850, Core i5-6300U'yu çok çekirdekli benchmark puanlarında yendi ve sadece tek çekirdekli skorlarda hafif bir gecikme yaşadı, bu yüzden Qualcomm'un bu iddiası kesinlikle inandırıcı olabilir. Öte yandan, Snapdragon 8cx'in yeni nesil Core i5 8.nesil işlemcilere göre karşılaştırılması gerekecek.

Snapdragon 8cx yonga seti, Adreno 680 GPU, çift 4K HDR ekran desteği ve 120 fps'de 4K HDR video oynatımı için donanım hızlandırmasına sahip olacak. Yonga setinin CPU çekirdeği Kryo 495 olacak ve ayrıca 2Gbps indirme ve 316Mbps yükleme üst teorik hızına sahip entegre bir X24 Cat.20 LTE modeme sahip. 

Snapdragon 8cx yonga seti, Üçüncü nesil PCI-E ve ikinci nesil USB 3.1 "sınırsız çevre birimleri" ve depolama için NVMe SSD'ler için destek sunacak. Yerleşik Hexagon 685 DSP, Cortana ve Alexa için geliştirilmiş sesli asistan deneyimlerini mümkün kılacak ve Qualcomm'un dördüncü nesil AI motoruna sahip olacak.

Bluetooth 5.0'ın yanı sıra QuickCharge 4.0+ da Snapdragon 8cx yonga setinde destekleniyor. Snapdragon 8cx, hiç şüphesiz en hızlı Snapdragon yonga seti olacak, zira dizüstü / 2-in-1 kategorisinde, herhangi bir telefonda bulabileceğinizden daha iyi ısı dağılımına sahip olacak. Qualcomm ayrıca, Snapdragon 8cx yonga setine sahip olacak cihazlar için birkaç gündür nlük batarya ömrü olacağını iddia ediyor. 

Buna ek olarak, Snapdragon 8cx yonga seti, her zaman bağlı bir PC platformuna ilgi duyan işletmeler tarafından benimsenmesi için kritik olan Windows 10 Enterprise için bir sertifika alan ilk Snapdragon yonga seti olacak.

Whatsapp