Qualcomm ve Google Ortaklığından Bağımsız Daydream Başlıklar Geldi

Google ve Qualcomm, Google'ın yeni artırılmış gerçeklik platformu altında yeni ve bağımsız ürünlerini duyurdu.

Google, I / O Geliştirici Konferansında yeni nesil artırılmış gerçeklik platformu Daydream'i duyurmuştu. Daydream platformu altında çeşitli üreticiler kendi giyilebilir teknoloji ürünlerini susuyordu. Bugün ise Google ve Qualcomm ortaklığında geliştirilen yeni bağımsız Daydream başlıkları resmi olarak duyuruldu. 

Qualcomm Technologies, Qualcomm Snapdragon 835 VR platformunun güç vereceği bağımsız Daydream VR başlığının referans tasarımını geliştirmek için Google ile işbirliğine girdi. Bu da konum takip özelliğine sahip bağımsız Daydream başlıklarına, Qualcomm’un Snapdragon 835 VR platformunun güç vermesi anlamına geliyor. Böylece herkes, kablolar tarafından sınırlanmadan akıllı telefonlar veya özel VR başlıklar üzerinden benzersiz bir VR deneyimi yaşayabilecek.

Yeni geliştirmeler, 2016 sonbaharında duyurusu yapılan Snapdragon 821 ve 820 işlemcilerin desteklediği Daydream uyumlu cihazlara ek olarak yapıldı. Google ile senelerdir devam eden çalışmaların sonucu olarak artık kullanıcılar, Daydream ile akıllı telefonlarında veya bağımsız şekilde VR deneyimlerini yaşayabilecek. Her şey başlığın içerisine yerleştirildi ve kullanımı da şapka takmak kadar kolay. Bu başlıktaki WorldSense özelliği ise, harici bir ekipmana ihtiyaç duymadan konum takibi yapılmasını sağlıyor. Başlıkların bu yılın sonunda raflardaki yerini alması planlanıyor.

Whatsapp