Qualcomm Snapdragon VR820 sanal gerçeklik gözlüğü dikkat çekiyor

Qualcomm, IFA 2016'da yeni Snapdragon VR820'yi gün yüzüne çıkardı...

Giyilebilir cihaz pazarı her geçen gün daha da gelişim gösterirken, akıllı saatlerin ardından sanal gerçeklik gözlükleri farklı firmalardan gelmeye devam ediyor. Bu cihazların bazıları akıllı saatlere gereksinim duyarken, bazıları da tüm donanım özelliklerini bünyesinde barındırıyor ve herhangi bir akıllı telefon ya da PC gerekmeden kullanılabilmekte.

Baktığımızda Samsung, Gear VR modelleri ile dikkat çekiyor. Bu sanal gerçeklik gözlükleri Galaxy akıllı telefonlarla kullanılabilirken, ayrıca bir çok donanım üreticisi de değişik akıllı telefonlar için sanal gerçeklik gözlükleri sunmakta.

Diğer taraftan Oculus Rift, HTC Vive ve Sony Playstation VR gibi cihazlar ise akıllı telefonlara bağımlı değiller ve Qualcomm da benzer bir sanal gerçeklik gözlüğünü geçtiğimiz günlerde IFA 2016 içerisinde resmi olarak duyurdu.

Bu yeni sanal gerçeklik gözlüğü Qualcomm Snapdragon VR820 adı ile gelirken, adından da anlaşılacağı üzere Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor. Grafik işlemcisi ise Adreno 530 ve mobil oyunlarda üst düzey performans sunuyor. 

Baktığımızda Qualcomm Snapdragon VR820 oldukça etkileyici bir tasarıma sahip, siyah renk ile gelen sanal gerçeklik gözlüğünde ayrıca kırmızı detaylar da dikkat çekiyor.

Qualcomm Snapdragon VR820 bu sene bitmeden satışa sunulacak. Henüz tam olarak ne zaman ve hangi fiyat etiketi ile satışa çıkacağına dair bir bilgi ise bulunmamakta.

Whatsapp