Qualcomm Snapdragon 875 İşlemcisi 2021 Yılında Geliyor

Qualcomm'un önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği iddia edilen Snapdragon 875 işlemcisinin ilk detayları ortaya çıktı

Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisinin 2020 yılının en performanslı işlemcilerinden bir tanesi olması eklenirken şimdiden bir sonraki nesil Snapdragon 875 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Her yıl farklı seviye cihazlar için çok sayıda farklı işlemci üreten Qualcomm öyle görünüyor ki bu başarısını önümüzdeki yıllarda da devam ettirecek.

Şuanda mobil işlemci pazarının çok büyük bir kısmını elinde bulunduran Qualcomm her yıl Snapdragon 8xx serisi ile firmalara amiral gemisi işlemciler sunarak telefonların kalbini oluşturuyor.

Snapdragon 845 ve Snapdragon 855 işlemcilerini üreten TSMC öyle görünüyor ki önümüzdeki yıllarda da Qualcomm işlemcilerini üretmeye devam edecek. Ara sıra Samsung ile işbirliği yaparak işlemcilerini ürettiren şirketin Snapdragon 865'de yine değişikliğe giderek Samsung ile ortaklık yapacağı söylense de bir sonraki nesil Snapdragon 875 işlemcisinde TSMC'nin 5 nm üretim süreci ile işlemcilerini üreteceği iddia ediliyor.

Samsung'un üretim teknolojisinden faydalanarak kendi işlemcilerini ürettireceği düşünülen Qualcomm'un EUV kullanarak Snapdragon 865 için % 20 ile % 30 arasında bir performans artışı ve % 30 ile % 50 arasında bir güç tasarrufu sağlaması bekleniyor. Bu değerlerin pekte hafife alınmayacak değerler olduğuna dikkat çekmek gerekiyor.

Snapdragon 865 işlemcisinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde düzenlenmesi beklenen MWC 2020 fuarında resmi olarak duyurulması bekleniyor. Galaxy S11 serisine de güç vermesi beklenen işlemcinin Snapdragon 855 Plus'dan çok daha iyi bir performans ve enerji verimliliği sunması bekleniyor.

Her geçen yıl gelişen teknoloji ile beraber mobil işlemciler performans konusunda günlük hayatta birçok işlemi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde telefonlar üzerinden gerçekleştirmemize imkan sağlıyor. Snapdragon 875 işlemcisinin çıkmasına henüz iki yıl gibi bir süre olmasına karşın şimdiden gelen bu bilgiler birçok kişiyi heyecanlandırmaya yetiyor.

Whatsapp