Qualcomm Snapdragon 855'in Benchmark Testi Ortaya Çıktı

Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga seti olması beklenen Snapdragon 855, ilk benchmark testlerinde Apple A11 Bionic yongasını geride bıraktı.

Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga seti, Samsung ve Huawei dışındaki hemen hemen tüm amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanılıyor. Ancak Şubat ayında ilk olarak bazı Galaxy S9 modellerinde kullanılan Snapdragon 845 artık eskimeye başladı. 

Bu arada, Snapdragon 845'in halefi olması beklenen Snapdragon 855 yonga seti ise henüz bir geliştirme kiti üzerinde, benchmark testinde ortaya çıkmış olabilir. Geekbench listesi, yonga setinin adını vermiyor ancak Snapdragon 855 olduğu tahmin edilen yorganın kod adı "msmnile" olarak listeleniyor. 

Yonga seti, Android 9.0 Pie işletim sistemi çalıştıran cihaz üzerinde 6GB RAM ile eşleştiriliyor. Cihaz, Geekbench çoklu çekirdek testlerinde 10.469 puanla Apple'ın A11 Bionic yongasını geride bırakıyor ancak bu yonga Apple'ın geçen yıl piyasaya sunduğu bir işlemciye sahip. 

Tek çekirdekli skor tarafında Qualcomm'un bir sonraki yongası hala Apple'ın A serisi yongası ile yarışqmıyor, ancak daha da yakınlaşıyor. Snapdragon 855 3,697 puan alırken, Apple A11 yaklaşık 4.300 puan almıştı. Bu arada Apple'ın Eylül ayında yeni A12 yonga setini duyurması da bekleniyor. 

Whatsapp