Qualcomm Snapdragon 845 destekli Chromebook cihazları yakında kullanıma sunulabilir

Microsoft'un Snapdragon 835'li dizüstü bilgisayarlar duyurmasının ardından, Snapdragon 845 yonga setine sahip Chromebook cihazlar hakkında da bilgiler gelmeye başladı.

Qualcomm bu ayın başlarında, Octa-Core işlemci, Kryo 385 CPU, Adreno 630 GPU'ya sahip bir sonraki amiral gemisi yonga seti Snapdragon 845'i resmi olarak duyurdu. İlk olarak Xiaomi ve Samsung, yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefonlarının Snapdragon 845 yonga setine sahip olacağını açıklamıştı. Ve şimdi de gelen son haberlere göre Snapdragon 845 destekli Chromebook cihazlarının yakında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan bilgilere göre iki adet ana kart üzerinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti izlerine rastlandı. İlk cihaz, sadece "cheza" adı verilen yeni bir ürün hakkında bilgi veriliyor ve bu kaynakta cihaz hakkında daha fazla bilgi bulunamadı. Bununla birlikte, bir takip komitesi, "cheza" nın aslında Snapdragon 845 yonga seti tarafından desteklenen bir referans cihazı için bir paylaşımlı bir ana kart olduğunu ortaya koymakta. 

XDA Developers tarafından bulunan iki adet Chromium taahhütüne göre, Chromebook'lar Qualcomm'un Always Connected PC ideolojisinden de yararlanabilirler. Bu taahhütlerin birincisi, "chezea" adı verilen yeni bir anakarta atıfta bulunurken, daha sonraki bir taahhüt, Snapdragon 845'i çalıştıran bir referans cihazı için yeni bir anakart olarak "chezea" yı tanımlıyor.

Bu bilgiler, Chrome OS işletim sistemine sahip cihazların, gelecekte süper verimli Snapdragon 845'den güç aldığını göreceğimiz anlamına geliyor. Snapdragon 835 yonga setinin Windows 10'u ne kadar iyi çalıştırwbileceğini zaten gördük, bu nedenle pil ömründen ödün vermeden çok daha hafif bir işletim sistemi olan Chrome OS'yi ne kadar iyi çalıştıracağını görmek heyecan verici olacak. .

Whatsapp