Qualcomm Snapdragon 841 İşlemcisinin Geekbench Sonucu Ortaya Çıktı

Qualcomm Snapdragon 841 işlemcisine ait Geekbench performans testi skoru sızdırıldı. Puanlara bakacak olursak yeni işlemci çoklu çekirdek tarafında gayet iyi işler çıkaracak gibi duruyor.

Qualcomm’un piyasaya sürdüğü en güçlü işlemci olan Snapdragon 845 yonga seti, Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus ve Xiaomi Mi Mix 2S gibi modeller de dahil olmak üzere birkaç amiral farklı firmanın amiral gemisi modellerinde kullanıldı. Sürpriz bir şekilde bugün ortaya Snapdragon 841 yonga setine ait donanım özellikleri ve Geekbench performans testi sonuçlarını içeren bir takım raporlar ortaya çıktı.

Sızıntı, Qualcomm Snapdragon 841 yonga setinin 16 çekirdekli bir mimariye sahip olduğunu ve bu tür mimariye sahip olan ilk Qualcomm işlemcisi olduğunu gösteriyor. Yeni işlemci Snapdragon 845 yonga setinin 2.8GHz maksimum hızından daha düşük olan 2.3 GHz'lik bir hıza sahip olacak. Grafik birimi tarafında ise Adreno 630 grafik birimine sahip olacak. her ne kadar hız olarak düşük gibi görünse de Snapdragon 841 amiral gemisi işlemcilerden bir tanesi olacak.

Geekbench performans testine baktığımız zaman ise yeni sızdırılan işlemcinin tek çekirdekte 2018 ve çok çekirdekte şaşırtıcı derecede yüksek diyebileceğimiz 10401 puan almayı başarmış gibi görünüyor. Elbette 16 çekirdekli mimariye sahip olacağı için bu kadar yüksek çok çekirdek puanı alması gayet normal bir durum.

Eminiz ki duyurulduktan sonra birçok farklı akıllı telefon üreticisi amiral gemisi modellerinin yanında Snapdragon 841 ile beraber gelen farklı modellerine de yer verecektir. 

Whatsapp