Qualcomm Snapdragon 836 ve Snapdragon 845 İşlemcileri Çok Yakında Duyurulacak

Qualcomm tarafından geliştirilen en popüler mobil işlemci olan Snapdragon serisinin yeni üyeleri 836 ve 845 yakın bir tarihte resmi olarak duyurulacak.

Qualcomm, geçen yıl Aralık ayında üst seviye akıllı cihazlar için güçlü Snapdragon 835 işlemcisini piyasaya sürmüştü. Galaxy S8, Galaxy S8 Plus ve Xiaomi Mi6 gibi birçok yeni amiral gemisi cihazı bu yeni nesil işlemciyi kullanmıştı.

Son zamanlarda, Qualcomm tarafından piyasaya sürülebilecek yeni işlemciler ile ilgili çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı. Gelen son bilgiler bir sonraki üst seviye işlemcinin adının Snapdragon 836 olacağını gösteriyor.

Bugün, Weibo sitesinde yeni bir sızıntı ortaya çıktı, bu Snapdragon 836'nın önümüzdeki ay yani Temmuz ayında resmi olarak tanıtılacağını bize gösteriyor. Bu durum Qualcomm'un işlemci modelleri arasında uyguladığı yeni bir yöntem değil. Daha önceden de hatırlayacağınız üzere Snapdragon 820'nin ardından Snapdragon 821 modelini piyasaya sürerek ufak tefek iyileştirmeler yapmıştı. 

Bunun yanı sıra ortaya çıkan bir diğer yeni sızıntı bize üst seviye cihazlar için kullanılacak bir Snapdragon 845 işlemcisinin Ocak 2018'de ortaya çıkacağını gösteriyor. Ayrıca, Snapdragon 836 modelinde çok önemli iyileştirmeler olmayacaktır, çünkü Snapdragon 836 işlemcisi aynı Snapdragon 835 işlemcisinde olduğu gibi, Samsung'un kendi 10nm FinFET üretim süreci ile üretilecek. 

Diğer taraftan Snapdragon 845 yeni nesil üretim teknikleri sayesinde Snapdragon 835 ve Snapdragon 836 işlemcisine kıyasla daha üst seviye özelliklere ve daha iyi performansa sahip bir işlemci olacaktır. 2018 yılında çıkacak olan üst seviye amiral gemisi akıllı telefonlar Snapdragon 845 işlemcisini kullanarak gücüne güç katacaktır.

Whatsapp