Qualcomm Snapdragon 835 ve Snapdragon 845 Özellik Karşılaştırması

Qualcomm tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan Snapdragon 845 işlemcisi ile geçen yıl tanıtılan Snapdragon 835 işlemcisinin özellik karşılaştırmasına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Daha iyi işlemci performansı, daha iyi grafik performansı, daha hızlı modem ve daha bir çok yeni teknoloji Snapdragon 845 yonga seti ile birlikte bir sonraki Android amiral gemisi cihazlarında yerini alacak. İlk sırada, tabii ki Galaxy S9 bulunacak. Hemen ardından ise Xiaomi ve LG gibi üst düzey diğer akıllı telefon üreticileri Snapdragon 845 için talip olacak.

Bu haberimizde sizler için Snapdragon 845 işlemcisinin bir önceki nesil Snapdragn 835 işlemcisine kıyasla hangi özelliklere sahip olduğunu listeledik. Halihazırda piyasada bulunan Galaxy S8, LG V30, OnePlus 5T ve Xiaomi Mi6 gibi modelleri bırakarak Snapdragon 845 işlemci kullanacak cihazlara geçiş yapmaya değer mi sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Üretim aşamasında çok bir iyileştirmenin olmadığını söyleyebiliriz. Her iki yonga seti de 10nm üretim süreci ile üretiliyor. Buradaki ufak fark ise Snapdragon 845 işlemcisi ikinci nesil 10nm üretim süreci ile üretiliyor. Bu sayede Snapdragon 835 işlemcisine kıyasla bir miktar daha iyi işlemci performansı ve pil performansı sunabiliyor.

Qualcomm tarafından yapılan açıklamaya göre Snapdragon 845 işlemcisi yeni nesil kamera teknolojisi ve Adreno grafik birimi ile önceki nesil Snapdragon 835'e kıyasla güç verimliliği konusunda %30 oranında daha iyi işler çıkarabiliyor. Dolayısıyla Snapdragon 845 işlemci kullanan cihazlar yoğun grafik isteyen oyun veya uygulamalar kullanırken veya video çekerken Snapdragon 835'e kıyasla çok daha düşük pil tüketecek.

Whatsapp