Qualcomm Snapdragon 720 İşlemcisi Yapay Zeka İle Birlikte Geliyor

ABD merkezli işlemci üreticisi Qualcomm'un yeni orta üst seviye işlemcisi Snapdragon 720'nin yapay zeka ile geleceği iddia ediliyor.

ABD'li ünlü mobil işlemci üreticisi Qualcomm ilk kez yeni Snapdragon 700 serisini MWC 2018'de duyurdu ve Snapdragon 710 bu serinin ilk üyesi oldu. Snapdragon 700 serisi Snapdragon 600 ile Snapdragon 800 serisi arasına yerleştirilen orta üst seviye diyebileceğimiz bir işlemci serisi olarak karşımıza çıktı. Halihazırda birçok firma tarafından kullanılmaya başlanan Snapdragon 700 serisinin önümüzdeki günlerde çok daha fazla cihazda kullanılması bekleniyor.

Snapdragon 710 haricinde serinin diğer modelleri hakkında çok az şey biliniyor ancak Snapdragon 720 ile ilgili yeni bir söylenti ortaya çıktı. Teknik özellikleri tam olarak bilinmese de Snapdragon 720 işlemcisinde Huawei Kirin 970 işlemcisinde olana benzer şekilde bir Sinir İşleme Ünitesine (NPU) kullanılacağı belirtiliyor.

Bu sayede gerek işlemci yönetimi gerekse fotoğraf çekimleri olsun yapay zeka daha aktif bir şekilde kullanılabilecek ve işlemci üst seviye işlemciler ile yarışabilir bir hale gelecek. Snapdragon 720'ye ek olarak geçtiğimiz aylarda Snapdragon 730'un ayrıntılarını içeren bir tablo ortaya çıkmıştı.

Tabloda Snapdragon 730'un Samsung tarafından 8nm LPP üretim sürecinden geçerek üretileceği belirtiliyordu. Bu sayede işlemci daha düşük güç tüketimi ve daha fazla performans sunabilecek. Ayrıca ortaya çıkan bazı raporlarda üretime geçen Snapdragon 720 işlemcisinin bazı Samsung Galaxy modellerinde kullanılacağı belirtiliyor.

Whatsapp