Qualcomm Snapdragon 675'in Geekbench Puanı Belli Oldu

ABD merkezli mobil işlemci üreticisi Qualcomm'un yeni orta seviye işlemcisi Snapdragon 675 ünlü performans testi uygulamalarından biri olan Geekbench üzerinde görüntülendi.

Qualcomm geçen ay sonunda ilginç bir şekilde yeni orta seviye işlemcisi Snapdragon 675'in duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu işlemci daha önceden piyasaya sürülmüş olan Snapdragon 670 ve Snapdragon 710 arasında bir performans sunuyordu. Snapdragon 675 yine ilginç bir şekilde 10 nm üretim süreci yerine 11 nm üretim süreci ile beraber geliyordu. Henüz hiçbir cihazda göremediğimiz Snapdragon 675'in Geekbench puanı bugün ortaya çıktı.

Aldığı tek çekirdek ve çok çekirdek sonuçları ile ne kadar güçlü bir işlemci olduğunu gösteren Qualcomm Snapdragon 675'in şimdiden birçok fiyat performans cihazında kullanılacağını düşünüyoruz.

Snapdragon 675'in detaylarına inecek olursak cihazda 2 + 6  yapıya sahip toplam sekiz çekirdekli bir yapı kullanılıyor. Çekirdek yapısı noktasında Snapdragon 710 ve 670'de olduğu gibi 2 adet Cortex-A75 yerine, ARM tarafından geliştirilen yeni Cortex-A76 çekirdeklerini kullanıyor. Grafik tarafında Snapdragon 670 ve Snapdragon 710 işlemcilerinden daha düşük güce sahip Adreno 612 grafik birimi ile gelen işlemcinin oyunlar için özel optimizasyonlar içerdiği söyleniyor.

Geekbench listesinde yeni işlemciyi kullanan bir test cihazının tek çekirdek tarafında 2267 puan aldığı ve çok çekirdek tarafında 6103 puan aldığı görülüyor. Bu test edilen cihazda Android 9 Pie işletim sistemi ve 4 GB RAM belleği yer alıyor.

Whatsapp