Qualcomm, Çin'de Apple'ın iPhone Üretimini ve Satışını Durdurmayı Amaçlıyor

Qualcomm Çin'de Apple iPhone üretimlerinin ve satışlarının yasaklanması için dava açtı.

29 Eylül'de Çin'de Qualcomm, iki şirketin sürmekte olan dünya çapındaki yasal savaşında Apple'a karşı en son kozunu oynadı. Mahkeme, dosyalama işlemlerini henüz kamuoyuna açıklamamış olsa da son bilgiler bugün ortaya çıktı.

Qualcomm, Apple'ın kendisi tarafından icat edilen teknolojileri lisans ücreti ödemeden lisanssız bir şekilde kullandığını iddia ediyor. Davada üç standart dışı patentin ihlal edildiği belirtiliyor. Qualcomm tarafından tedbir talep edildiği söyleniyor. Dava Pekin fikri mülkiyet mahkemesinde açıldı. Aslında mobil işlemci üreticisi Qualcomm, mahkemenin Çin'deki iPhone modellerinin üretimini ve satışını yasaklamasını istiyor.

Mahkemeden çıkacak herhangi bir satış yasağı kesinlikle Apple'a oldukça büyük zarar verecektir. Çünkü çoğu iPhone modeli Çin'de üretildiği için, bir üretim kesintisi şirketin akıllı telefon tedarik zinricini küresel olarak etkileyecektir. Bununla birlikte, iPhone'un şirketin gelirinin üçte ikisini oluşturması sebebiyle böyle bir kararın Apple üzerinde büyük etkisi olacaktır.

Qualcomm tarafından iddia edilen patentlerde Apple'ın güç yönetimi ve Force Touch teknolojisini izinsiz kullandığı söyleniyor. Hatırlayacağınız üzere daha önce de Ocak ayında Apple ve Qualcomm cihazlarda kullanılan modemler konusunda bir anlaşmazlığa düşmüş ve birbirlerini dava etmişlerdi. O zamanlarda Qualcomm modemlerinin fiyatlarında yaşanan bir sorun sebebiyle Apple Qualcomm modemler yerine cihazlarında Intel modemlere yer vermeye başlamıştı.

Whatsapp