Qualcomm, Artık Snapdragon Markasını Sadece Premium Seviye Yongalarda Kullanacak

Özellikle akıllı telefon sektöründe sunduğu yonga seti çözümleri ile pazarında lideri olan Qualcomm, işlemci setleri için yeni bir yapılanmaya gittiğini duyurdu.

Snapdragon işlemcilerle serisi ile akıllı telefon işlemci pazarında liderliği elinde bulunduran Qualcomm, bugün yaptığı basın duyurusu ile artık ürünlerinde kullanacağı yeni isim şemasını açıkladı. Qualcomm'un yaptığı basın açıklaması şu şekilde;

Qualcomm Technologies olarak, gelecek aylarda ürün markalarımızın konumlarının ve bu ürünlerinin sunduğu değerlerin daha iyi anlaşılması için yapacağımız güncelleme ve değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek isteriz. 
 
Bugün, Qualcomm Snapdragon markasının konumlandırılması kapsamında ilk güncellemeleri yaptık. Özellikle daha önce kullandığımız “işlemci” terimi yerine bundan böyle “platform” terimini kullanarak şirketimizin tek çip sunmanın ötesinde cihaz üreticilerine sağladığı tüm servisleri daha iyi ifade etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, ileride sadece premium platformlar, “Snapdragon” markasını kullanacak. 200 serisi ürünler için ise kullanılacak yeni isim “Qualcomm Mobile” olacak.

Qualcomm, Yeni isim şeması üzerinde şekillenen işlemci setlerini bugünden itibaren gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Qualcomm 205 Mobile Platform ile başlayacak yeni dönemde Snapdragon markası ise sadece Snapdragon 835 gibi premium seviye yonga setleri için kullanılabilir olacak. 

Whatsapp