Qualcomm, 2017'de Üç Yeni Orta Seviye Yonga Seti Sunacak

Snapdragon 835 yonga seti ile gündemden düşmeyen Qualcomm, 2017 yılında Snapdragon 630, 635 ve Snapdragon 660 olmak üzere orta seviye üç yeni yonga setini kullanıma sunacak.

Qualcomm, son dönemde Snapdragon 835 yonga seti ile gündemi meşgul etmiş olabilir. Ancak şirket sadece üst seviyede sunacağı yonga setleri ile yoluna devam etmiyor. Çin sosyal paylaşım sitesi Weibo üzerinden gelen bilgilere göre Qualcomm, Redmi Note 4 ve Moto G4 gibi bütçe dostu akıllı telefonlara hayat veren Snapdragon 625 yonga setinin yerine yeni yonga setleri sunmaya hazırlanıyor. 

Yeni yonga setleri, Snapdragon 630 ve Snapdragon 635 isimlerine sahip olacak ve Snapdragon 625'in geliştirilmiş sürümleri olduğu söyleniyor. Her iki yonga setinin de, Snapdragon 625'in sahip olduğu sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemciyle aynı octa-core düzenlemesini kullandığı söyleniyor.  Ancak, üstün güç yönetimi ve ısı azaltma yöntemleri büyük olasılıkla bu iki yonga setinin avantajları arasında yer alacak.

Qualcomm'un ayrıca, Samsung 14nm LPP (performans artırılmış) işlemi kullanılarak üretilecek bir Snapdragon 660 yonga seti geliştirme aşamasında olduğu da söyleniyor. Octa-core bir düzenleme Snapdragon 660 yonga setinde de kullanılacak ancak Qualcomm, muhtemelen Snapdragon 660 yonga seti ile Cortex-A53 ve A73 işlemcilerin bir kombinasyonunu sunacak.

Yeni yonga setlerinin Eylül ayı civarında pşyasaya çıkması bekleniyor ve söylentilere göre Çinli akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, OPPO ve Vivo yaklaşmakta olan akıllı telefonlarında bu yonga seslerinden yararlanacaklar.

Whatsapp