Qualcom yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 821'i resmi olarak duyurdu

Yeni dönemde Qualcomm'un Snapdragon 821 yonga seti üst seviyede adından söz ettirecek....

Akıllı telefon pazarında özellikle de yonga seti açısından ön plana çıkan isimlerin başında Qualcomm geliyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli firma, Snapdragon çatısı altında sunduğu yonga setleri ile adından söz ettirirken, bu sene ise Snapdragon 650, Snapdragon 652 ve en üst seviyede de Snapdragon 820 ile bir çok cihazda yer aldı.

Qualcomm Snapdragon 810 geçtiğimiz sene sekiz çekirdekli işlemcili gelmiş, ancak aşırı ısınma sorunları ile bu yonga setini kullanan bir çok akıllı telefon kullanıcısı şikayetlerini dile getirmişti. Bu sene sunulan Snapdragon 820 ise dört çekirdekli Kyro işlemci içerirken, grafik işlemci de Adreno 530 olarak yer alıyor.

Bir süredir Samsung'un yeni üst seviye akıllı telefon modeli Galaxy Note7 hakkında bilgiler geliyor ve bu cihazın yonga setinin de bir süredir konuşulan Snapdragon 821  ya da Snapdragon 823 olacağı kaydedilmekteydi.

Beklendiği şekilde Qualcomm duyurusunu gerçekleştirdi ve firmanın yeni üst seviye yonga seti Snapdagon 821 adı ile duyuruldu. Bu yeni yonga setinin Snapdragon 820'ye göre %10 oranında daha hızlı olduğu ifade edilmekte.

baktığımızda temel yapı aynı olurken, işlemci ve grafik işlemci saat hızları arttırılmış. Qualcomm Snapdragon 820 2.2Ghz işlemci saat hızı ve 624Mhz grafik işlemci saat hızı ile gelirken, Snapdragon 821 ise 2.4Ghz işlemci saat hızı ve 650Mhz grafik işlemci saat hızına sahip. 

Whatsapp