PUBG'nin oyuncu sayısı her geçen gün düşüyor

Son dönemlerin popüler yapımları arasında yer alan PUBG Mobil, her geçen gün düşen kullanıcı sayısı ile herkesi şaşkına çeviriyor.

Mobil cihazlara merhaba dedikten sonra her geçen gün popülerliğini arttırmayı başaran ve neredeyse teknoloji dünyasında gündem yaratmayı başaran PlayerUnknown's Battlegrounds'ın (PUBG) oyunu, son dönemlerde popülerliğini kaybetmeye başladı. Hayatta kalma oyunlarına yeni bir bakış açısı kazandıran bu yapım, yıl başından beri popülerliğini kaybederken durumun devam edeceği ve oyunun popülerliğini kaybetmeye devam edeceği belirtiliyor.

Oyuna ait verileri kaydeten SteamCharts'ın paylaştığı verilere göre PUBG isimli yapım en yüksek yüksek oyuncu sayısı rakamına 2018 yılının Ocak ayında erişirken, bu rakamın 1,584.886 olduğu belirtilmişti. Ancak 30 günlük dönem sonrasında aktif oyuncu sayısı 1,391.015 seviyesine düşen oyunda bu rakam geçtiğimiz ay itibariyle ise 843.2126 bin oyuncuya kadar geriledi.

Düşüş sayısı aynı oranla oyunun genel oyuncu sayısında da yaşanırken, yıl başında 3,236.027 adet olan oyuncu sayısının son 30 gün içerisinde 1,861.002'ye kadar gerilediğini söylemeliyiz. PUBG oyununda gerileme yaşanırken, oyunun rakibi Epic Games'in geliştirdiği Fortnite Batlle Royale ise popülerliğinde oldukça önemli bir artış yaşıyor.

Steam'e göre halen bilgisayarların en popüler oyunu olarak karşımıza çıkan PUBG, sadece bu sorunu mobil sürümünde yaşıyor. Dilerseniz aşağıdaki uygulama sayfalarımızı ziyaret ederek, oyunu telefonlarınıza ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz;

 

Whatsapp