PTT, drone ile kargo dağıtımına başlıyor

Antalya'da düzenlenen E-Ticaret Konferansı'da açıklanan bilgilere göre, kargo taşımacılığının önemli ismi olan PTT 2018 yılı itibariyle dronelar ile teslimat gerçekleştirecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte PTT ortaklığıyla, oldukça büyük bir projenin altına imzasını atmayı başardı. İnsan gücünü minimum seviyeye indirecek olan ve bunun yanı sıra da akaryakıt ile gereksiz bir çok gideri ortadan kaldıracak olan projeyi hayata geçireceğini açıkladı.


Bu proje ile birlikte insansız hava araçlarıyla kargo teslimatı gerçekleştirilmeye başlanılacakken, bu yöntem daha önce çeşitli ülkelerde DHL, UPS, Amazon ve Domino's Pizza gibi dünya devi şirketler tarafından kullanılıyordu. Antalya'da düzenlenen E-Ticaret Konferansı'da açıklanan bilgilere göre, 2018 yılı itibariyle drone ile kargo teslimatı gerçekleştirilmeye başlanılacak.


PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından daha önce gerçekleştirilen araştırmada Kargomatik cihazlar sayesinde kargoları teslimat etmenin oldukça kolay olacağı ve drone ile kargo taşıma projesinin başlayacağından söz edilmişti. Ancak firma açıkladığı drone projesiyle birlikte adrese drone yollayarak kargo teslim almaya da başlanacakken, aslında bu teknolojilerle insan gücünün çokta düşeceğini söyleyemeyiz.


Çünkü droneları yönetmek içinde bir insan gücü gerekirken, sonuçta onları da hali hazırda adreslerine uçurmak ve teslimatı almak için kumanda başında insanların olması gerekiyor. Siz PTT'nin bu drone teknolojisiyle birlikte gerçekleştireceği kargo taşımacılığını nasıl yorumluyorsunuz?

Whatsapp