Project Ara akıllı telefonun görselleri ortaya çıktı

Google'ın modüler akıllı telefonu Project Ara'nın görselleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında her dönem yeni modeller sunulmaya devam ederken, daha ilerleyen dönemde daha farklı teknolojileri pazara sunmak için akıllı telefon firmaları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Özellikle modüler akıllı telefon konusunda bazı firmaların çalışmalar içerisinde oldukları yönünde bilgiler gelmişti. Motorola da bu firmalardan birisi olurken, Project Ara adı ile modüler akıllı telefon geliştirme projesi üzerinde çalışmaktaydı.

Google, Motorola'yı bilindiği üzere Lenovo'ya sattı, ancak Project Ara'dan vaz geçmeyen firma bu projeyi ise kendi bünyesine aldı ve Google bünyesinde bu proje geliştirilmeye devam ediyordu. Ancak geçtiğimiz Eylül ayında Google'ın bu projeyi iptal ettiği yönünde bilgiler gelmişti.

Her ne kadar iptal edilse de Project Ara akıllı telefonun görselleri ortaya çıktı. Yüksek çözünürlükte görseller bu akıllı telefonun tüm detaylarını gözler önüne seriyor. Cihazın arkasında modüller yer alırken, kamera, yonga seti, bellek, dahili veri kapasitesi gibi donanım bileşenleri görülebiliyor.

Phandroid'den gelen bilgilere göre cihaz 152x74mm ölçülerine sahip. Cihazın 5.46" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekran içerdiği kaydediliyor. Qualcomm'un Snapdragon 810 yonga setinden güç alan Project Ara akıllı telefonun sistem belleği 3GB ve ön kamerası da 5MP. 

Modüler akıllı telefonun diğer özellikleri ise 3.450mAh batarya, 2.1MP arka kamera ve 32GB dahili veri kapasitesi olmakta.

Whatsapp