Pokemon Go oyunu elde ettiği gelir ile rekor kırdı

Pokemon Go en kısa sürede yüksek gelir elde eden oyun olarak rekorun sahibi oldu...

Akıllı telefonların büyük bir hızla gelişimi sonrasında artık teknoloji meraklıları bu cihazlarının başında çok daha fazla zamana geçirirken, kullanıcıların yaptıkları işler arasında oyun oynamak da yer alıyor. Farklı grafik ve oynanış özelliklerine sahip sayısız oyun sunulurken, özellikle de bazı isimler ön plana çıkıyor.

Son dönemde adından söz ettiren oyunlar arasında Pokemon Go yer alıyor. GPS destekli olarak gerçek dünyada Pokemon yaratıklarını bulma ve diğer oyunseverlerle bu yaratıkları karşı karşıya getirme esasına dayanan oyun ilk çıktığı anda tüm dünya genelinde büyük bir çılgınlık haline gelmiş ve Pokemon Go oyuncuları, ellerinde akıllı telefonları sokaklarda Pokemon yaratıkları avına çıkmışlardı.

Japonya merkezli oyun devi Nintendo tarafından geliştirilen oyun, kısa sürede de rekor kırmasını bildi. Gelir açısında elde edilen rekora bakacak olursak eğer, şu ana kadar sunulan oyunlar arasında 600 milyon dolar gelire en kısa sürede ulaşan oyun olmasını bildi. Konu ile ilgili olarak bilgi ise pazar araştırma şirketi App Annie üzerinden geldi.

Pokemon Go, 600 milyon dolar gelir rakamına sadece 3 aylık sürede ulaşmış durumda. Bir diğer ilgi gören oyun olan Candy Crash Saga ise aynı gelir rakamına 200 gün sonunda ulaşmıştı. Puzzle & Dragons adındaki bir diğer için 600 milyon dolara ulaşmak 400 gün sürerken, Clash of Clans oyunu ise 500 gün sonrasında aynı gelir rakamına ulaşmıştı.

Whatsapp