Pokemon Go oyunu Apple Watch'ta yerini aldı

Artık Pokemon Go, Apple'ın akıllı saati üzerinden de oynanabiliyor.

2016 içerisinde bir çok önemli oyun mobil platformda yerini aldı ve akıllı telefon ve tabletler için indirilen bu oyunlar arasında da bazı isimler ön plana çıktı. Bu oyunlardan birisi de Pokemon Go adındaki oyun olurken, Nintendo tarafından geliştirilen oyun Android ve iOS platformları için yayınlanmış ve tüm dünyada bir çılgınlığa dönüşmüştü.

Pokemon Go, GPS tabanlı bir oyun olup, gerçek dünyada Pokemon adındaki küçük yaratıkların arandığı, bulunduğunda da yakalandığı bir oyun olurken, bu oyun sayesinde insanların dışarıda daha çok aktivite gösterdikleri, hatta grupların kurularak Pokemon avına çıkıldığı haberleri de gelmişti.

Geçtiğimiz Eylül ayında hatırlanacağı üzere Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefon modellerini duyurduğu etkinliğini gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte daha başka duyurular da gelirken, ayrıca firma, Apple Watch üzerinde Pokemon Go oyununu da tanıtmıştı. Apple'ın söz verdiği şekilde Pokemon Go, artık Apple Watch akıllı saatlerde de yerini almış durumda.

Apple Watch sahipleri, akıllı saatleri üzerinden yakında bulunan Pokemon, Pokestop, yumurta ya da madalyalar için bildirimleri alabilecekler. Ancak Pokemon yakalayabilmek için hala iPhone akıllı telefona ihtiyaç olduğunu da belirtelim.

Henüz Pokemon Go'nun diğer önemli bir platform olan Android Wear için ne zaman yayınlanacağı konusunda ise bilgi bulunmamakta.

Whatsapp