Pokemon GO için dev güncelleme geliyor

İlk dönemlerde dünyada bir çılgınlık haline gelen Pokemon GO isimli yapım, kaybettiği popülerliğini yeniden kazanmak adına kendisine önemli bir yol haritası çizdi.

Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için yayınlanan arttırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO, kısa bir süre içerisinde küresel pazarda çılgınlık halini almıştı. Ancak oyunun bir kaç ay süren popülerliği daha sonra yerini hüsrana bırakırken, Niantic isimli oyunun yapımcısı kaybettikleri popülerliği yeniden kazanmak için kolları sıvadı.

Dev bir güncelleme hazırlayan oyun için yeni bir Raid sistemi geliştirilecekken, birçok yeni ve güçlü pokemon oyuna kazandırılacak. Ekip GYM noktalarında tamamıyla bir güncellemeye gidecekken, GYM noktalarına aynı cinsten sadece bir pokemon koymanıza imkan tanıyacak. Yani bir GYM'yi ziyaret ettiğinizde bir kaç tane Balbazar (Bulbasaur) yerine sadece bir adet görebileceksiniz.

Bu güncelleme ile birlikte birçok yeni bosların ortaya çıkması beklenilirken, GYM noktasında bekletilecek olan pokemonlar durdukça savaşmadıkça geçici CP kaybı ile motivasyon düşüklüğü yaşayacak.

Niantic oyunun güncellemesine bu hafta içerisinde başlayacakken, tüm bu özellikleri tek bir güncellemede sunmak yerine her yeni özelliği tek bir güncelleme olarak sunmayı amaçlıyor. Bakalım oyun kaybettiği popülerliği, bu yeni güncellemeleriyle geri kazanabilecek mi?

 

 

Whatsapp