Pokemon GO gelir rekorları kırmaya devam ediyor

Pokemon Company, Nintendo ve Niantic Labs tarafından geliştirilen Pokemon GO'nun gelirlerinin 1.2 milyar dolar seviyesini aştığı belirildi.

Mobil oyun dünyasında deyim yerindeyse tam anlamıyla yeni bir çığır açan ve dünyanın dört bir yanında önemli başarı elde etmeyi başaran Pokemon GO, son dönemlerde kaybettiği popülerliğe rağmen geliştiricisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Oyun üzerinde gerçekleştirilen son analiz raporuna bakıldığında, Pokemon GO isimli yapımın bugüne kadar 1.2 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Oyunun bir yıllık dönem içerisinde 1 milyar dolarlık gelir elde edilmesi beklenilirken, bu rakamı daha kısa bir sürede egale edip 1.2 milyar dolar seviyesine eriştiğini görüyoruz. Telif hakları Pokemon Company'de bulunan oyun, Nintendo ve Niantic Labs isimli iki şirket tarafından geliştiriliyor.

Yani oyundan edilen kar tek bir firmaya değil üç firmaya bölünüyor. Aylık kullanıcı sayısı 60 milyonun üzerinde olan oyun son dönemlerde yüzde 40 oranında azalma yaşarken, yeni güncellemelerle birlikte oyunun eski popülerliğini kazanması için önemli çalışmalar yapılıyor. Niantic Labs cephesinden gelen bir açıklama ile birlikte, Pokemon GO'nun üzerindeki çalışmaların devam ettiği ve yeni güncellemeyle birlikte oyunu raid savaşlarının kazandırılacağı açıklanmıştı.

Whatsapp