Pokemon Go, akıl almaz bir zarara yol açtı

Mobil dünyanın en çok oynanılan yapımları arasında yer alan ve arttırılmış gerçekçilik üzerine inşa edilen Pokemon GO isimli oyunun milyarlarca dolarlık zarara yol açtığı açıklandı.

6 Temmuz 2016 itibariyle hayatımıza giren ve mobil oyuncuların bir çılgınlık olarak tanımladığı Pokemon GO isimli oyun, milyonlarca oyuncuyu sokaklara dökmeyi başarmıştı. Tüm dünyada popüler olan bu oyun ölümlü kazalara ve birçok trafik kazasına sebep olurken, oyunun kısa süre de elde ettiği popülerliğine nedeni ise arttırılmış gerçekçilik deneyimi sunan ilk mobil oyunlar arasında yer almasıydı.

Kısa süre içerisinde hem Android hemde iOS işletim sistemli kullanıcıların gönlünü mest etmeyi başaran bu oyun, geliştiricisine oldukça önemli miktarda bir gelir kazandırmayı başarsa da geliştirici bu rakamdan tatmin olmamıştı. Oyun üzerinde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen araştırma ile birlikte yaşanan kazaların ne gibi sıkıntılar doğurduğu ortaya çıkarken, araştırma Temmuz ayı sonrasındaki 148 günü kapsıyor.

Perdue Üniversitesi ekonomistlerinden olan Mara Faccio ile John McConnell tarafından gerçekleştirilen bu araştırma da Indiana eyaletinin Tippecanoe ilçesindeki kaza raporları ele alınırken oyun yüzünden çok sayıda kazanın meydana geldiğini açıkladı. Kazaların önemli bir kısmında ölüm gerçekleştiği belirtilirken, meydana gelen kazaların 5.2 milyon dolar ile 25.5 milyon dolar arasında olduğu açıklandı.

En çok kazanın yapıldığı nokta olarak ise Pokestop'lar gösterilirken, bu araştırmanın Tippecanoe ilçesiyle sınırlı kaldığını ve ABD'nin geneline yayıldığında ise 2 milyar ile 7.3 milyar dolar arasında bir zarara neden olduğu belirtiliyor.

 

Whatsapp