Pokemon Go, ABD'de şimdiye kadar ki en popüler oyun oldu

Pokemon Go oyunu çılgınlığı büyümeye devam ediyor.

Akıllı telefon pazarında yer alan kullanıcılar, uygulama mağazalarından indirdikleri ücretli ya da ücretsiz oyunlarla her geçen gün daha da fazla cihazları ile zaman geçirirken, geçtiğimiz hafta mobil platform için sunulan Pokemon Go dikkatleri üzerine çekti. Bu oyun dünya genelinde bir çılgınlık haline gelirken, Türkiye'de de yükselişini sürdürüyor.

Pokemon Go, kısa süre içerisinde Android platformunda 10 milyon indirme sayısını geçti ve böylece de önemli bir başarıya imza attı. Henüz iOS platformu için bilgiler gelmezken, bu platformda da en popüler oyun olduğunu söyleyebiliriz.

Pokemon Go oyunu hakkında bir bilgi de SurveyMonkey'den geldi. Online anket firması olan SurveyMonkey tarafından yapılan bir araştırmaya göre PokeMon Go, Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdiye kadar sunulan en popüler oyun oldu.

Gelen bilgilere göre günlük olarak 21 milyon aktif kullanıcı bu oyunda yer alırken, daha önce rekor 2013'de günlük 20 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan Candy Crush Saga'daydı.

Oyun geçtiğimiz sene Eylül ayında Nintendo tarafından tanıtılmıştı. Oyunun geliştirilmesi seviyesinde ise Niantic adındaki şirketi görüyoruz. Bu şirket daha önce Google ile de bağı olan bir firma ve şimdi de gerçek dünya ile oyun dünyasını birleştiren bir oyun ile karşımızda.

GPS tabanlı olacak şekilde gerçek dünyada bulunan Pokemon adındaki yaratıkların toplandığı oyunda rakiplerle de savaşılırken, ayrıca Pokemon Go Plus adındaki bileklikler yardımı ile de akıllı telefon ekranına bakmadan Pokemon yakalanabiliyor. Bu bileklik 35 dolar fiyat etiketine sahip.

https://youtu.be/2sj2iQyBTQs

Whatsapp