Play Store'daki QR kod okuyucular virüs içeriyor

Akıllı telefon dünyasının en popüler işletim sistemi Android'in uygulama mağazası Play Store'da yer alan QR kod okuyucu uygulamalarının virüs saçtığı ortaya çıktı.

Mobil uygulama dünyasının en popüler mağazası olarak karşımıza çıkan Google Play Store, hem indirme rakamları hemde dev arşiviyle birlikte dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak son dönemlerde firma tarafından bu uygulama mağazasının daha güvenli bir hale gelmesi adına çalışmalar devam ederken, ancak bunun aksine birçok kötü haberde ardı ardına gündeme geliyor.

Uygulama mağazasında çeşitli araştırmalar gerçekleştiren güvenlik şirketi Sohpos'un hazırladığı analiz raporuna göre mağazada yer alan QR kod uygulamalarına çok dikkat edilmesi gerektiğini ve uygulamalar içerisinde 500 binden fazla kişiyi etkileyen virüslerin bulunduğu belirtildi. Uygulamaların içerisinde  bulunan kötü niyetli yazılımın Andr/HiddnAd-AJ adında olduğu belirtilirken, bu casus yazılımın bulaştığı cihazlarda 6 saat boyunca gizlenip daha sonra ortaya çıkarak cihazı reklam ve bildirim bombardımanına tutarak yapımcısına para kazandırmayı hedefliyor.

Güvenlik şirketi SophosLabs paylaştığı raporda içerisinde virüs bulunan uygulamaların hangisi olduğu hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak bu rapor içerisinde bir resim yer alırken, bu resimde 4 farklı uygulamayı ismiyle birlikte görmekteyiz. Diğer 3 uygulamanın hangisi olduğu hakkında elimizde net bir bilgi bulunmazken, yukarıdaki resimde yer alan uygulamaları cihazınızda barındırıyorsanız biran önce uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Bakalım Google yeni geliştirdiği yöntemler ve yeni güvenlik yöntemleriyle birlikte Android işletim sistemini çok daha güvenli hale getirmeyi hedeflerken, bunu gerçekten başarabilecek mi?

Whatsapp