Play Store'da ücretli oyunlara ''Beni Dene'' butonu geldi

Popüler uygulama mağazası Google Play Store'da artık ücretli mobil oyunların test edilmesine imkan tanınabilecekken, oyunu indirmeden önce Google Play Instant özelliği sayesinde test edebileceksiniz.

Akıllı telefon sektörünün en çok tercih edilen ismi olarak olarak karşımıza çıkan ve dünyada 1 milyardan fazla aktif kullanıcı tarafından kullanılan Android işletim sisteminin uygulama mağazası Google Play Store yepyeni özelliğiyle birlikte karşımıza çıktı. San Francisco'da başlatılan Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Google, Google Play Instant özelliğini mobil oyunlarda uyarladığını açıkladı.

Hazırlanan bu butonla birlikte bazı ücretli oyunlar cep telefonlarınıza yüklenmeden önce artık test edilebilecekken, her oyun için bu özelliğin açık olmadığını belirtelim. Oyunun geliştiricileri bunun için özel bir sınırlandırma ile birlikte oyunun denenebilmesine imkan tanıyacakken, '' Beni Dene '' butonuna tıklayıp oyunu test etmeniz yeterli olacak.

Oyunu test ederken ''Yükle'' butonu ekranda kalacakken, oyunu indirmek ve kurabilmek için bu butona tıklamanız yeterli oluyor. Google Play Instant özelliği puanda uygulama mağazasında sadece 6 oyun üzerinde kullanılabilecekken, oyunun isimleri de aşağıdaki listemizde yer almakta;

  • Clash Royale
  • Words With Friends 2
  • Solitaire
  • Final Fantasy XV: A New Empire
  • Bubble With 3 Saga
  • Mighty Battles

Bu özelliğin kısa bir süre içerisinde uygulama mağazasındaki tüm ücretli oyunlarda yavaş yavaş yaygınlaşacağı düşünülürken, dilerseniz Google Play Store'da yukarıdaki oyunları ziyaret ederek bu özelliği test edebilirsiniz.

Whatsapp