Play Store'da, binlerce kişi kart bilgilerini çaldırdı

Android platformunun mimarı olan Google'ın uygulama mağazası Play Store üzerinden paylaşılan kredi kartı limiti arttırma uygulamaları kart bilgilerinizi çalıyor.

Açık kaynak kodlu yapısı sayesinde dünyanın en çok tercih edilen mobil işletim sistemi olarak karşımıza çıkan Android platformunun başının bir türlü Play Store'la olan dertten kurtulmadığını söyleyebiliriz. Özellikle üç sahte bankacılık uygulaması kredi kartı limitini arttırma vaadiyle birlikte, binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini çalarak çevrimiçi ortamda paylaştı.

ESET isimli güvenlik şirketinin paylaştığı verilere göre 3 büyük bankanın mobil uygulamasını taklit eden bu uygulamalar, bankaların resmi uygulamaları ile birebir benzerlik taşıyor. Haziran ile Temmuz ayında Play Store'a eklenen bu uygulama özellikle Hindistan bölgesinde Android kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini elde etmeyi başarırken, kredi kartı limitlerinin arttılacağı vaadine inan kullanıcılar bir forma yönlendiriliyor.

Daha sonra ise bu formda kişisel bilgileriniz ve kredi kartı bilgileriniz talep edilirken, bu işlem gerçekleştirildikten sonra tüm kart bilgileriniz çalınmış oluyor. Gerçekleştirilen geri dönüş ardından tüm bu uygulamaları Play Store'dan kaldıran ve binden fazla kişinin kredi kartı bilgisini elde eden uygulamalar, daha sonra elde ettiklerini verileri metin dosyası olarak herkese açık bir şekilde kamuoyunda paylaştı.

Bu gibi dolandırıcılık yöntemlerinden korunmak için sadece banka tarafından geliştirilen resmi mobil uygulamalara bilginizi girmeli ve bunun dışındaki herhangi bir uygulama yada formda kredi kartı bilgilerinizi paylaşmamalısınız. 

Whatsapp