Play Store indirme sayısı ile App Store'u neredeyse üçe katladı

Android işletim sistemli mobil cihaz kullanıcıların tercihi olan Play Store uygulama indirme rakamıyla, App Store ise ücretli uygulama satışından elde ettiği gelirle ilk sırada yer alıyor.

Dünya üzerinde en çok tercih edilen mobil işletim sistemi platformu olarak karşımıza çıkan Android, bu başarısı ile birlikte Google Play Store'u da indirme rakamları konusunda zirveye taşıdı. App Store'a göre yüzde %160 oranında daha fazla uygulamanın indirildiği uygulama mağazası, yıllardır bu alanda zirvedeki isim olmayı başarıyor.

Gittikçe büyüyen ve popülerliği artan ekosistemin rekabeti arttırdığı gözlemlenirken, bu nedenle App Store'un pekte bu indirme rakamlarına ulaşması beklenmiyor. Ancak daha az kullanıcının tercihi olan ve daha düşük ziyaret rakamlarıyla dikkatleri üzerine çeken App Store uygulama mağazası, Play Store'a göre dört kat daha fazla gelir elde edilmesine imkan tanıyor.

Google Play Store bu alanda da başarılı olmak adına ücretli uygulamaların yaygınlaşması için düzenlediği konferanslarda uygulama geliştiricilerinden özel ricada bulunuyor. Ancak Android kullanıcıları daha çok ücretsiz yada indirime giren uygulamaları tercih ederken, bu ivmenin kolayca yakalanması beklenmiyor.

Android dünyasının elde ettiği bu popülerlikle birlikte dilediği ücretli uygulama satış rakamlarına erişmesi halinde oldukça önemli bir gelir kapısı olacağı ve hatta çoğu uygulama geliştiricisinin tercihini Play Store olarak değiştireceği öne sürülüyor. Bakalım Google mobil uygulama mağazası Play Store'u bu alanda istediği başarıyla tanıştırabilecek mi?

Whatsapp