Pixel, Nexus ve Essential Cihazları İçin Eylül Ayı Android Güvenlik Yaması Çıktı

Google, Pixel ve destekleyen Nexus serisi cihazları için Eylül ayı Android güvenlik yamasını yayınladı. Aynı güncelleme gecikmeden Essential PH1 modeli içinde yayınlandı.

Eylül ayının beşinci gününde Google yeni aylık Android güvenlik yamasını bazı cihazlar için yayınlamaya başladı. Eylül ayı Android güvenlik yaması ile beraber 59 güvenlik açığının düzeltilmesinin yanı sıra Pixel 2 ve Pixel 2 XL için güç yönetimi iyileştirmeleri yapıldı. Güncelleme ile beraber ayrıca cihazlardan yapılan geri bildirimler göz önünde bulundurularak birçok hata düzeltmesi de yapıldı.

Essential Phone ise Pixel cihazlarından geri kalmayarak bugün Eylül ayı Android güvenlik yamasını almaya başladı. Essential firması da bu güncelleme ile beraber cihazında bulunan mevcut hataların giderilmesine yönelik düzeltmeler ve çeşitli performans iyileştirmelerini kullanıcılara sundu. Essential PH1 modeli bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Android 9 Pie güncellemesini Pixel cihazlarından sonra alan ilk cihaz olmuştu.

Güncelleme şuan için daha önce dediğimiz gibi Pixel, Nexus serileri ve Essential PH1 modeli için OTA üzerinden dağıtılıyor. Eğer sizde destekleyen cihazlardan herhangi birine sahipseniz cihazınızın ayarlar menüsü üzerinden sistem güncellemeleri kısmına girerek güncellemenin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Güncellemeyi yüklemeden önce cihazınızda en az %50 civarında şarj olduğundan emin olun. Ayrıca mümkün ise WiFi bağlantısı kullanarak güncellemeyi indirin. Her ay düzenli olarak dağıtılan güvenlik yaması güncellemesi olduğu için cihazınızda herhangi bir dosya kaybı olmayacaktır. Siz yinede yedek alarak işinizi sağlama alabilirsiniz.

Whatsapp