Pixel akıllı telefonların dağıtımları belirlenen tarihten önce başlandı

Google'ın Pixel ve Pixel XL modelleri Avustralya'da kullanıcılara kavuşmaya başladı...

Google, kısa bir süre önce iki yeni akıllı telefon modelini resmi olarak duyurdu. Daha önce Nexus adı ile akıllı telefonlarını sunan firmanın bu yeni modelleri ise farklı olarak Google Pixel ve Pixel XL adları ile geldi.

Benzer tasarıma sahip olan bu akıllı telefonlar duyurunun hemen ardından da Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa, Avustralya'da ön siparişe sunulmuştu. Ayrıca 13 Ekim tarihinde de dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan'da ön siparişe çıktı. Dağıtımların ise 20 Ekim tarihi itibari ile başlayacağı ifade edilmişti.

Ancak gelen yeni bilgilere göre Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar, 20 Ekim tarihinde daha önce dağıtılmaya başlandı. Avustralya'da faaliyet gösteren cep telefonu operatörlerinden Telstra'nın  bazı ön siparişleri gönderdiği ifade ediliyor.

Google Pixel akıllı telefon 5" Full HD dokunmatik ekran içerirken, 4GB sistem belleği ve 32GB / 128GB dahili veri kapasitesi ile akıllı telefon sunulmakta. Google Pixel gücünü ise dört çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 821 yonga setinden alırken, ayrıca 12MP arka kamera, 8MP ön kamera cihazda yer alıyor. Diğer önemli özellikler ise 2.770mAh batarya, Google Android 7.1 Nougat mobil işletim sistemi olmakta.

Büyük ekranlı model olan Google Pixel XL ise diğer cihazdan farklı olarak 5.5" Quad HD ekran  ile gelirken, ayrıca 3.450mAh batarya özelliğine de sahip.

Whatsapp