Pixel 4 Serisinde Neden 4K 60 FPS Video Kaydı Olmadığı Açıklandı

Google'ın mevcut amiral gemileri Pixel 4 ve Pixel 4 XL'de neden 4K 60 FPS video kaydı olmadığı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden açıklandı.

Google tarafından her yıl düzenlenen büyük etkinlikler ile duyurulan Pixel serisi akıllı telefonlar bu yıl Pixel 4 ve Pixel 4 XL isimleriyle beraber tanıtılmıştı. Google her ne kadar kamera donanımı konusunda rakipleri kadar agresif donanımlar tercih etmese de sahip olduğu yazılım gücünü sonuna kadar kullanarak rakiplerini alt edebilecek kalitede işler ortaya çıkartabiliyor.

Bu yıl duyurulan Snapdragon 855 işlemcili Pixel 4 serisi ilginç bir şekilde 4K 60 FPS video kaydı desteğine sahip değildi. Her ne kadar yoğun bir şekilde kullanılan bir özellik olmasa da birçok kullanıcı yüksek ücretler ödeyerek satın aldığı amiral gemisi cihazlarında 4K 60 FPS video kaydı özelliğinin olmasını istiyor.

Bu konuyu merak eden ve sosyal medya üzerinden şirkete soran bir kullanıcıya gelen yanıt şirketin neden bu özelliğe cihazlarında yer vermediğini ortaya çıkardı. Bildiğiniz üzere Pixel 4 serisi başlangıç olarak 64 GB dahili depolama alanıyla beraber geliyor. Bu sebeple çekilecek olan 4K 60 FPS videoların depolama alanında kaplayacağı alan düşünüldüğü zaman kullanıcıların zor zamanlar yaşayabileceği belirtiliyor.

Kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun 1080p çözünürlükte 60 FPS video kaydı yapması sebebiyle bu özelliğe yer vermediklerini belirten şirket kullanıcılarını üzmüş gibi görünüyor. Günümüzde birçok orta seviye cihazda 128 GB veya 256 GB dahili depolama alanı seçenekleri görürken Google gibi bir teknoloji devinin 64 / 128 GB dahili depolama alanına sahip amiral gemisi telefonları duyurması biraz ilginç bir durum gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda kullanıcılardan gelen yoğun istek sonucunda 4K 60 FPS video kaydı desteğinin Pixel 4 serisi cihazlara gelip gelmeyeceğini zamanla göreceğiz.

Whatsapp