Pixel 3a'da Bulunan Donma Sorununun Android Q İle Düzeltildiği Açıkladı

Google tarafından piyasaya sürülen en son cihazlardan Pixel 3a'da meydana gelen donma sorunlarının Android Q güncellemesi ile düzeltileceği açıklandı.

Google Pixel 3a, birkaç hafta önce Android Q beta programı kapsamında ilk beta güncellemelerini almaya başlamıştı. Ancak beta güncellemelerini yükleyen bazı kullanıcıların telefonlarında donmalar meydana geldiği ortaya çıkmıştı.

Bu sorun karşısında sessiz kalmayan şirket yaptığı açıklama ile kararlı sürüm Android Q işletim sistemi güncellemesinde bu sorunların giderileceğini belirtti. Kullanıcılardan gelen şikayetlere bakılırsa telefonu 15 dakika uyku modunda bırakan kişilerin bir daha telefonu açamadıkları belirtiliyor. Yani telefonu 10-15 dakika kullanmayıp bir kenara bırakırsanız tekrar elinize aldığınızda telefonun tepki vermediğini görüyorsunuz.

Şuana kadar bu sorunla karşılaşan kişilerin alternatif çözüm yöntemi olarak denediği verileri silme, güvenli modda çalıştırma veya fabrika ayarlarına döndürme gibi işlemlerin hiçbir işe yaramadığı söyleniyor. Eğer sizde Pixel 3a kullanıyorsanız beta programından çıkarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Diğer taraftan Google ne zaman Android Q kararlı sürüm güncellemesini dağıtırsa bu sorundan o zaman kurtulacağınızı unutmamanız gerekiyor.

Google tarafından bu can sıkan sorun için kısa süre içerisinde yeni bir beta güncellemesi dağıtılması bekleniyor. Yinede bu güncellemeyi beklemek istemeyen kullanıcıların tekrar Android 9 yazılımına dönmesi gerekiyor.

Whatsapp