Periscope'ye erişim engeli ardından, yeni ismi Scope oldu

Ülkemizde erişim engeliyle karşı karşıya kalan Periscope isimli canlı yayın uygulaması, Scope ismiyle birlikte Türk kullanıcılara özel olarak indirilmeye sunuldu.

Türkiye'de en çok tercih edilen canlı yayın uygulaması olarak karşımıza çıkan Periscope, dün akşam saatlerinde ülkemizdeki faaliyetlerini sonlandırma kararını aldığını duyurmuştu. Bu karar ardından bugün önemli bir açıklama yapan Periscope, Türkiye'de isim değişikliğine gittiklerini ve yeni isminin Scope olduğunu açıkladı.


Türk kullanıcılarını bu erişim engeli ardından mahdur bırakmak istemeyen ve beğenisini kazanmak isteyen Periscope, yeni Scope isimli Twitter hesabında; hesabını "Merhaba! Sadece Türkçe kullanıcılarımız için bir Twitter hesabı oluşturduk. Ürün güncellemeleri ve yenilikler için takipte kalın!" tweetini gönderdi.

 

 

Periscope neden engellenmişti?

Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD.ŞTİ isimli Türk firması açtığı dava ile birlikte marka hakkının taciz edildiğini bildirmiş ve Periscope'a ait tüm reklam, tanıtım çalışmaları ile uygulamanın ülkemizdeki faaliyetlerini durdurmasını talep etmişti. Mahkeme Türk şirketini haklı bularak Periscope uygulamasına ait web sitesi, Twitter profili ve mobil uygulamalara Türkiye'den erişime engellenmişti.

Whatsapp