Patlayan yeni bir Galaxy Note7 ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde patlayan bir Galaxy Note7 haberi gelmişti, şimdi de yenisi ortaya çıktı

Akıllı telefonlar tasarımları gereği, kablosuz kullanım için uygunlar ve bu nedenle de batarya taşıyan cihazlar, ayrıca gün içerisinde kullanım oranına göre 2-3 kez şarj edilme ihtiyacı da duymaktalar.

Taşınan bataryalar ve cihazların devamlı olarak şarj edilmesi, bazı durumlarda istenmeyen sonuçlara da yol açabiliyorlar. Bunlar arasında patlama, yanma, elektrik çarpması gibi yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanan kazalar meydana gelmekte.

Bir çok kez özellikle de firmaların üst seviye akıllı telefon modelleri hakkında bu tür haberleri sizlere sunmaktayız ve bunlar arasında da Apple ve Samsung'un cihazları çok daha büyük ilgi görmekte.

Kısa süre önce Samsung'un yeni phablet modeli olan Galaxy Note7 resmi olarak duyurulmuştu ve bu akıllı telefon yine bu ay içerisinde bazı ülkelerde de satışa sunulmuştu. Henüz cihazın satışa sunulmasının ardından günler geçerken, akıllı telefon hakkında bir patlama haberi geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bu sorunun üçüncü parti bir USB Type-C / micro USB kablonun kullanılması sonrası olduğu ifade edilmişti.

Şimdi de yeni bir patlama ve yanma haberi daha geldi. Güney Kore'de sosyal medya portalı Kakao üzerinden yanan Galaxy Note7'nin görseli de paylaşıldı. 

Samsung'un konu ile ilgili araştırma yaptığı belirtilirken, firma sadece orijinal batarya ve şarj aletlerinin kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Whatsapp