Passolig sahipleri, cep telefonlarıyla maçlara girebilecek

Gerçekleştirilen resmi açıklama ile birlikte 2017 - 2018 sezonunda dört büyüklerin stadına Passo Mobil uygulamasıyla birlikte girilebileceği belirtildi.

Ülkemizde suçluların tespit edip cezalandırılması ve maça girmemesinin kolayca bir şekilde kontrollü olarak sağlanması için Passolig uygulaması başlatılmıştı. 3 milyondan fazla kişi bu uygulamaya kayıt olurken, müsabakalara yanlarında taşıdığı kartlarla birlikte giriş yapabiliyordu.

Ancak bu uygulamanın sonuna gelinerek, 2017 - 2018 sezonunda yeni bir uygulamanın altına imza atılacak. Bundan böyle 3 milyonu aşan taraftarın artık yanlarında kart taşıma zorunluluğu bulunmayacakken, cep telefonlarıyla birlikte maçlara giriş yapabilecekler.

Uygulamayı ister App Store ve isterseniz de Google Play Store üzerinden indirebilecekken, cep telefonunuza kurduktan sonra neredeyse tüm Passolig işlemlerinizi bu uygulama üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Yeni Passolig kart başvurusu, bilet transferi, maç bileti alma ve artık maçlara da giriş yapabileceksiniz.

Bu teknolojinin ilk olarak dört büyük takımın stadyumunda uygulanacağını açıklayan Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, kullanımının önemli artış görmesi dahilinde diğer stadyumlara da uygulayacaklarını belirtti. Öte yandan Passo Mobil uygulamasını 3 ay önce yayınladıklarını da açıklayan yetkililer, kullanım sayısının 165 bine yükseldiğine dikkat çekti.

Uygulamayı indirenlerin detaylı profili de paylaşılırken uygulama kullanıcılarının %60'ının 18 ila 35 yaş aralığında olduğu, yüzde 52'sinin iOS ve yüzde 48'inin ise Android kullanıcısı olduğuna değinildi. En çok kullanan illerin ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olduğuna dikkat çekildi.

Dilerseniz aşağıda bulunan uygulama sayfalarımızı ziyaret ederek sizde bu uygulamaları cep telefonlarınıza yükleyebilirsiniz.

 

Whatsapp